EduLogin erstatter UNI-Login

STIL har i flere år lagt op til at kommuner, skoler og institutioner selv skal stå for at vedligeholde deres identiteter og tilknyttede login oplysninger (brugernavn og password). STIL skubber med andre ord ansvaret over på skolerne for denne opgave og vil i fremtiden kun optræde som identitets broker for UNI-ID.

Hos STIL bliver UNI-Login til UNI-ID og går derfor fra at være et brugernavn til et bagved liggende ID der er knyttet til brugerens identitet. UNI-ID er IKKE et brugernavn der i fremtiden kan logges ind med og skolerne skal derfor selv opfinde, vedligeholde og sammenbinde deres lokale brugernavn med STIL’s UNI-ID.

Det er her EduLogin kommer ind i billede. DataRobotten tager arbejdet med at opfinde, vedligeholde og sammenbinde et lokalt brugernavn med STIL’s UNI-ID, så brugerne stadig og uden besvær kan logge ind både lokalt og globalt med et og samme brugernavn og kodeord – brugerens EduLogin.

STIL vil i nær fremtid begrænse deres gamle UNI-Login logintjeneste, så den kun vil understøtte elever i grundskolen.

Dette gør at alle andre der vil tilgå tjenester baseres på login gennem STIL’s UNI-Login vælger, lægger STIL op til at de studerende benytter deres MitID privat og at medarbejderne benytter deres MitID Erhverv. Alternativt kan man som skole kombinere DataRobottens Edulogin med DataRobottens IDP-tjeneste og derved oplever alle elever, studerende og medarbejdere at de kun skal forholde sig til et brugernavn og password der giver adgang til alt – deres EduLogin.