Langt mere tid til undervisning

Login uden brugernavn og kodeord for alle – også de små elever

Med passwordless login kan alle logge ind uden at skulle huske brugernavn og kodeord. Dette kan opnås med en fysisk USB sikkerhedsnøgler – en FIDO2 key.

På vores skole har alle eleverne i de mindste klasser deres egen USB sikkerhedsnøgle og når eleverne kommer i IT lokalet henter de nøglen hos læreren. De skal ikke huske deres brugernavn og kodeord for at logge ind på maskinerne. Med DataRobottens IDP-tjenester er der automatisk logget ind alle steder hvor der kræves et UNI-Login og vi kan gå i gang med undervisningen umiddelbart efter at eleverne har sat foran skærmene. Vi har fået langt mere tid til undervisning og bruger stort set ingen tid på login problemer mere.

Fido2 key

Lærer og IT ansvarlig Kristian, C.La. Cour Skole i Randers udtaler:

Med USB sikkerhedsnøgler tilknyttet brugerne på skolen kan de logge ind på skolens maskiner uden brugernavn og kodeord. Kombineres dette med DataRobottens IDP-tjeneste vil alle brugere automatisk være logget ind på diverse tjenester hvor der skal bruges UNI-Login for at logge ind. Det kan f.eks. være ordbogen.com og matematikfessor.dk m.fl.”