DataRobotten IDP-tjeneste –

SSO for alle

Med DataRobotten IDP-tjeneste opnås ægte ‘Single Sign On’ hvor alle jeres brugere logges ind med deres Microsoft EntraID – deres EDULOGIN. Er brugeren først logget ind én gang, vil brugeren automatisk være logget ind også på tjenester der benytter Unilogin, f.eks. ordbogen.com, Aula m.fl. Brugeren slipper for at huske forskellige brugernavne og adgangskoder til hver tjeneste, og administrationen af brugernavne og adgangskoder er meget enkel i hverdagen og i særdeleshed ved skolestart.

Da DataRobotten IDP-tjeneste er NSIS godkendt som Full-service IDP på sikringsniveau “betydelig”, og understøtter dermed adgang til særligt sikrede områder på tjenester. Adgang hvor der normalt kræves, at man benytter MitID Erhverv, kan tilgås med DataRobotten IDP-tjeneste og EDULOGIN. Det kan f.eks. være særligt sikrede filer i Aula.

Arbejder man på sin egen maskine (BYOD – Bring Your Own Device) kan man med meget stor fordel opsætte Edge-browser til at automatisk at logget ind på skolens Microsoft EntraID med det tildelte EDULOGIN. På den måde vil man i kombination med DataRobotten IDP-tjeneste opleve at man automatisk er logget ind på alle tjenester, der skal benyttes i undervisningen.

Med DataRobotten IDP-tjeneste og EDULOGIN vil man altid være logget ind på alle Microsofts tjenester, alle de tjenester der benytter Microsofts Entra ID til login, og alle de tjenester der er Unilogin baserede.

For opsætning af Edge til skolekonto kan du følge denne vejledning:

For yderligere information om IDP og STILs Unilogin kan du læse mere på dette link: https://viden.stil.dk/display/OFFSKOLELOGIN/Arkitektur

Opret en skoleprofil – se en guide her.